Recepta de Crema de Carbassa i Castanyes

RECEPTA DE CREMA DE CARBASSA I CASTANYES

És temps de carbasses, moniatos, castanyes… i aquí teniu una recepta que combina dos aliments ben típics d’aquest dies.

La crema que proposo també es pot fer posant-hi més ceba i una mica de patata. És una de les versatilitats que té la carbassa, pot combinar-se de mil maneres i tant el dolç com el salat li queda bé. Fins i tot, sinó teniu a mà un caldo, la podeu fer amb aigua mineral. En aquest cas, deixeu caramel·litzar la ceba, perquè us surti més gustosa.

És un plat lleuger i suau amb un contingut no massa elevat en hidrats de carboni. La carbassa és rica en vitamina A, vitamines del grup B i fibra.

Ingredients per a 4 persones:

• 400gr de carbassa
• 6-8 castanyes pelades (crues o torrades)
• 1 ceba mitjana
• 1 porro
• 3/4 litre de caldo de verdures
• Oli d’oliva verge
• Sal, pebre i nou moscada

Preparació:

  1. Tallem la carabassa a daus petits, i les castanyes a trossets. Si heu de pelar la carbassa, aquest truc us ajudarà, la poseu entre 1-2 minuts al microones. Això farà que la pell s’estovi i la pelareu de manera molt més fàcil.
  2. Tallem el porro i la ceba a juliana fina. En una olla els ofeguem amb un raig d’oli d’oliva durant 5 minuts a foc mitjà.
  3. Ara afegim la carabassa i ho continuem coent durant 5-10 minuts més.
  4. Passat aquest temps afegim el caldo de verdures i les castanyes, i ho deixem bullir uns 15 minuts més a foc mitjà o fins que tots els ingredients estiguin cuits. Afegirem la sal, el pebre i la nou moscada.
  5. Per últim ho triturem fins a obtenir una crema. Depèn de com ens agradi la podem deixar més fina o menys. A mi m’agrada que es notin una mica els trossets de les castanyes.
  6. Jo la vaig servir calenta amb un rajolí d’oli d’oliva per sobre. També queda bona a temperatura ambient.