Gelat de iogurt i maduixa

El iogurt gelat fet a casa és una alternativa perfecta al gelat comercial i el millor es que és més saludable, econòmic i molt menys calòric!!

Ingredients (2-3 racions):

  • 300 g de maduixes
  • Una culleradeta de suc de llimona
  • 2 iogurts naturals.
  • Mel, 2 culleretes

Preparació:

  • Rentar les maduixes i posar-les en un bol o recipient (el que ens vingui millor per guardar-lo al congelador) i triturar les maduixes amb la batedora (minipimer) amb la resta d’ingredients comentats. Tapar el recipient amb paper transparent. El paper ha de tocar la massa per evitar que es formin cristalls.
  • El deixarem al congelador unes 6 hores.
  • Important, cal remoure la barreja o passar el minipimer a les 2 hores perquè les vores ja congelades es barregin bé amb la resta de la massa. Tornar a deixar el recipient tapat amb el film al congelador. Si us voleu assegurar i ser més “professionals” millor repetir aquesta operació a les 2 hores. Però també queda bé sense fer-ho!
  • Després ja estarà llest per servir! Treure-una mica abans del congelador, podem formar boles i decorar-lo al el gust; una miqueta de menta, una maduixa sencera …

Podem fer aquesta recepta utilitzant altres fruites i afegint altres ingredients; trossets de xocolata, nous … També es pot posar la barreja en un recipient llarg i fer talls per servir-lo.

Aquest gelat el podem fer amb altres fruites tipo plàtan, mango i barrejar-hi altres ingredients: frutis secs trossejats, una mica de xocolata (amb trossets petits)….