Cuscús amb coliflor i fruits secs

CUINA EN familia, CUSCÚS AMB COLIFLOR, PASTANAGA I FRUITS SECS

Ingredients (2 persones)

• 150 g de cuscús integral
• Aigua
• 1/2 coliflor
• 2 pastanagues
• 1 gra d’all gran
• 1 grapat de sèsam
• 1 grapat de pipes
• 1 grapat de panses
• 1 grapat anacards
• 1 polsi de comí i pebre negre
• Oli oliva verge
• 1 polsim de sal

Elaboració:

  • Primer bullim la coliflor i la pastanaga amb una fulla de lleuré i un polsim de sal.
  • Aprofitem el caldo de la verdura per coure el cuscús. En un bol de vidre on tenim el cuscús i aboquem part de l’aigua ben calenta (on hem cuinat les verdures). Que quedi el cuscús cobert, un dit per sobre. Ho tapem i ho deixem reposar uns 2-3 min després ho remenem i afegim oli d’oliva. Si veiem que encara està una mica cru i que el cuscús ja ha absorbit tota l’aigua, afegirem una mica més d’aigua i ho deixarem tapat i reposant. Ja estarà fet.
  • En una paella posem oli oliva, l’all talladet i afegim el sèsam, les panses i les pipes per saltejar-ho una mica.
  • Després afegim la pastanaga i la coliflor (jo ho vaig tallar petit) i ho deixem fer tot junt, perquè agafi gust. Si cal afegim una mica d’oli i sal.
  • Per últim afegirem els anacards trencats i les espècies. Li donem tres voltes i plat fet!!