foto

Pastis de verdures

Recepta per tota la familia

Pastís de verdures

Una recepta per tota la família, per tot l'any i que els hi encanta els nens. A més es un plat pràctic per empotar-te a la feina, de picnic...

Ingredients: 4 persones
• 2-3 pastanagues
• 1 carbassó gran
• 2 porros
• 1 ceba
• 40-50 g de farina blanca o integral
• 2 ous mitjans
• 100 ml de llet o 2 cullerades de formatge tipus "philadelphia"
• Oli d'oliva verge extra
• Llevat en pols, mig sobre aproximat
• Sal
• Pebre negre acabat de moldre, nou moscada, alfàbrega ...
Aquest pastís també el pots fer amb altres verdures, posant-hi uns quants pèsols i combinar les com prefereixis. Per exemple; carbassa, porro i ceba.
En aquest cas: pelem els porros i la ceba i els tallem fins i a trossos. Rentem el carbassó, el despuntem i el tallem a rodanxes fines. Fem igual per a la pastanaga, tallada fina o rallada. Posem les verdures en una paella amb una mica de sal i les deixem que es vagin coent. Mentrestant batem els ous en un bol gran, hi afegim la farina (opcional), el llevat, la llet o formatge, una mica de sal, pebre, nou moscada… i ho barregem bé.

Quan les verdures estiguin cuites les traspassem al bol i ho barregem bé. Després aboquem la barreja en un motlle allargat, tipus plum cake... Sinó és de silicona l’haureu d’engreixar amb una mica d'oli o mantega per evitar que s'enganxi. L’introduïm al forn pre-escalfat a 180 i el deixem uns 40-45 minuts (el temps dependrà de cada forn) amb l’escalfor només per baix. Comprovarem que el pastis està cuit punxant amb una broqueta. Si aquesta surt neta és que ja està llest. Al final per donar-li color podem posar el forn per dalt uns 3-4 min.

Aquest pastís jo el trobo més bo després de deixar-lo reposar, refredar i menjar-te’l unes hores després. El podeu menjar com un primer plat més un segon o combinar-ho amb una amanida complerta!