Timbal de pebrot vermell amb bacallà i olivada

Ingredients per 2 persones

200 grams de bacallà salat

Tires de pebrot escalivat (el podem comprar fet o l’escalivem a casa)

2 tomàquets madurs

1 ceba tendra

Olives negres

Julivert, olivada

Oli d’oliva, sal, pebre i vinagre de mòdena

Passos per fer la recepta

Jo normalment compro el bacallà salat a trossos i el dessalo a casa fent-lo a tires. Però podeu comprar-lo ja esqueixat i dessalat. Per dessalar el bacallà el faig petit i el poso en un recipient amb aigua uns 2-3 dies abans de fer el plat. El guardo a la nevera fins el dia de fer el plat. Canvio l’aigua unes hores abans de fer el plat i comprovo el punt de sal.

Disposarem el bacallà ben escorregut en una safata i li tirarem un raig d’oli d’oliva. El tomàquet el farem ratllat o també el podem fer a daus. I el posarem cobrint el bacallà junt amb les tires de pebrot escalivat. La ceba la posarem el damunt de tot junt amb les olives negres.

Per acabar, farem una vinagreta amb l’oli d’oliva, un raig de vinagre, una mica de sal i de pebre i ho regarem per sobre. Podeu decorar el plat amb una mica d’olivada i julivert. És un plat refrescant i vistós!