Moniato rostit al bròquil

Ingredients per 4 racions

4 moniatos

300 g de bròquil tallat en ramets petits

150 g de formatge ratllat per gratinar

sal

pebre negre

Preparació

Escalfeu el forn a 200 ºC.

Netegeu els moniatos. Punxeu-los diverses vegades amb una forquilla.

Enforneu-los directament a la graella del forn, tallats per la meitat al llarg (perquè es coguin més ràpid), amb un punt de sal. Fins que estiguin cuits uns 45min- 1h aproximadament. Si els volem coure més ràpid els podem fer el  microones.

Bulliu o coeu al vapor el bròquil, uns 4-5 min. Escorreu-lo bé.

Aixafeu lleugerament la polpa del moniato amb una forquilla. Dividiu el bròquil per cobrir cada meitat del moniato i acabeu-ho gratinant amb formatge, tipo emmental o algun altre que us agradi. Abans ho salpebràrem. També hi podem posar algun altre espècie que ens agradi. I si volem enriquir més el plat (per persones que tinguin poca gana, les necessitats protèiques més altres), hi podem afegir algun aliment proteic com ou d’ur, tonyina de llauna… etc.