lassanya

Lassanya d'espinacs

Nens a la cuina!

Avui us porto un plat més festiu!!! És una mica entretingut però no és díficil. És un bon plat perquè els nens ens poguin ajudar a la cuina.
Les lassanyes són un altre manera de disfrutar de la pasta. Es poden elaborar amb diferents ingredients: de verdures amb carn picada, de salmó, només de verdures…
Aquesta recepta la podeu variar una mica. Si algú la vol fer sense beixamel és pot gratinar directament. Ho podem posar salsa de tomàquet a  l'última capa i gratinar-la amb formatge. També queda molt bona!

Ingredients (4 persones):
• 14-16 plaques de lasanya
• 300 grams d'espinacs (poden ser espinacs congelats o fresques, com més t'agradin).
• 1 ceba
• 250 ml de salsa de tomàquet
• Formatge per ratllar, tipus emmental o mozzarella
• Oli i sal
• Per a la salsa beixamel:
o 1/2 litre de llet o beguda vegetal
o 2 cullerades de farina
o 1,5-2 cullerades de mantega
o Sal
o Espècies al gust (nou moscada, pebre, orenga ...)

Preparació:
1. Anem a preparar la beixamel, jo la faig una mica més lleugera afegint una mica d’oli i no fent-la tota amb mantega. Si mires altres receptes de beixamel poden variar una mica, més espesses o lleugeres. Fes la que més et convenci.
2. En un cassó o paella a foc suau afegeix la mantega quan estigui desfeta afegeix les cullerades de farina i remeneu tot molt bé amb unes varetes perquè es formi una pasta homogènia i no quedin grumolls.
2. A continuació afegeix una mica de llet (mig got) i segueix barrejant bé. Quan s'hagi integrat tot, afegeix la resta de la llet i no deixis de remenar amb les varetes perquè no s’enganxi. Afegeix sal al gust, i també espècies, per exemple pebre negre i una mica de nou moscada.
3. Quan la salsa estigui cremosa i amb la textura adequada, aparta-la del foc i reserva-la. Si en el moment d’afegir-la a la lasanya està una mica espessa, afegeix un rajolí de llet i remou bé.
2. Per les plaques de lasanya, segueix les instruccions del paquet. Jo normalment utilitzo les precuites, que s’ha de posar en remull submergint-les en un recipient amb aigua durant 10 minuts.
3. Si utilitzes espinacs congelats els hauràs de descongelar. Pots treure’ls una estona abans o posar-los uns minuts al microones.
4. Talla la ceba a quadrats petits i la saltegem en una paella amb una mica d'oli i sal. Quan comenci a daurar-se, afegim els espinacs i ho anem remenant. Deixa que es cuini tot junt uns 5 minuts. Prova la barreja i rectifica-la de sal si cal.
5. Preescalfa el forn a 200ºC.
6. Comença a muntar la lasanya: en una safata de forn col·loca 6 làmines de pasta, a continuació la meitat de la salsa de tomàquet, a sobre la meitat de la barreja d'espinacs i ceba, i torna a començar. Quan hagis repetit l'operació un cop més faltarà l'última capa de 6 làmines. Aboca per sobre la beixamel cobrint per complet totes les làmines i ratlla formatge per sobre. Si vols pots posar alguna espècie per sobre.
7. S'enforna la lasanya durant 15 minuts a 180ºC. Quan vegis que el formatge s'ha daurat lleugerament és que està apunt. Treu-la del forn i deixa-la reposar uns 5 minuts abans de servir-la i tallar-la.

I ara bon profit!!