Tofu en salsa marinada

Ingredients per a 2 persones:

• 220g de tofu

• 3 mandarines

 • 35ml de salsa de soja

• ½ culleradeta d’all granulat

 • ½ culleradeta de pebre vermell dolç

• ¼ culleradeta de pebre negre

• ¼ culleradeta de comí mol

• 1 ceba mitjana

• 1 culleradeta de tomàquet sec en pols

• 15ml de vinagre de poma

• 200 ml de brou de verdures o aigua

• Oli d’oliva i sal

• Julivert fresc

Preparació:

Trèieu el tofu del paquet, escórrer i embolicar amb cura en varies capes de paper de cuina. Embolicar a la vegada en un drap net i col·locar en un plat. Posar un altre plat a sobre o una safata i situar alguna cosa amb pes. Deixar almenys una hora. Després picar molt fina la ceba i esprémer el suc de les mandarines, deixant una mica de polpa si no ens molesta, que donarà més sabor i textura. Reservar.

Tallar el tofu escorregut en quadradets petits i posar en un bol, afegir el pebre molt, una cullerada de salsa de soja, una o dues cullerades de la mandarina, el pebre vermell, l’all granulat i el comí. Remenar bé amb suavitat. Deixar durant 20 minuts.

Escalfar una mica d’oli d’oliva en una bona paella o planxa i daurar el tofu a foc mitjà, saltejant-lo fins que estigui daurat per totes les seves cares. Retirar i reservar. Afegir una mica més d’oli a la mateixa paella i ofegar la ceba amb una mica de sal. Incorporar la resta de salsa de soja, el tomàquet sec i la resta del suc. Afegir el brou o aigua.

Deixar que redueixi una mica i reincorporar el tofu. Remoure, baixar el foc i tapar. Cuinar uns minuts fins que tingui la consistència desitjada. Servir amb julivert.