Pastís de verdures

Plat per tota la família

Ingredients: 4 persones

  •  2-3 pastanagues
  •  2 carbassons grans
  •  1 ceba
  •  40-50 g de farina blanca / integral, es pot fer sense farina però es per donar més consistència  
  •  2 ous mitjans
  •  100 ml de llet / o 2 cullerades de formatge tipus “philadelphia”
  •  Oli d’oliva verge 
  •  Llevat en pols, mig sobre aproximat
  •  Sal
  •  Pebre negre acabat de moldre, nou moscada, alfàbrega…

 

També es pot fer amb altres verdures; carbassa i porro per exemple. Posar unes quantitats similars i si el voleu fer més gran: augmenta una mica les verdures, la farina i afegeix un ou més.

Pelem la ceba i la tallem a rodanxes fines. Rentem bé el carbassó, el despuntem i el tallem a rodanxes. Fem igual per a la pastanaga (tallada fina). Posem les verdures a sofregir en una paella amb l’oli i ho reservem. Batem els ous en un bol gran, hi afegim la farina, llevat, la llet o formatge, una mica de sal, pebre… (les especies que ens agradin)  i ho acabem de barrejar bé.

Incorporem les verdures que hem reservat anteriorment al bol i ho barregem amb la farina i altres ingredients. Aboquem la barreja en un motlle allargat, tipus plum cake… si no és de silicona, l’haureu d’engreixar amb una mica d’oli o mantega, per evitar que s’enganxi. L’introduïm al forn preescalfat a 160-180º (només per baix) uns 40 o 45 minuts (depèn de cada forn). Comprovarem que està cuit punxant amb una broqueta. Si aquesta surt neta és que ja està llest. Al final per donar-li color podem posar el forn per dalt uns 4 min. També pots afegir al preparat; una mica de salmó fumat, tonyina…