Moniato rostit al bròquil
Ingredients per 4 racions
4 moniatos
300 g de bròquil tallat en ramets petits
150 g de formatge ratllat per gratinar
sal
pebre negre
Preparació
Escalfeu el forn a 200 ºC.
Netegeu els moniatos. Punxeu-los diverses vegades amb una forquilla.
Enforneu-los directament a la graella del forn, tallats per la meitat al llarg (perquè es coguin més ràpid), amb un punt de sal. Fins que estiguin cuits uns 45min- 1h aproximadament. Si els volem coure més ràpid els podem fer el microones.
Bulliu o coeu al vapor el bròquil, uns 4-5 min. Escorreu-lo bé.
Aixafeu lleugerament la polpa del moniato amb una forquilla. Dividiu el bròquil per cobrir cada meitat del moniato i acabeu-ho gratinant amb formatge, tipo emmental o algun altre que us agradi. Abans ho salpebràrem. També hi podem posar algun altre espècie que ens agradi. I si volem enriquir més el plat (per persones que tinguin poca gana, les necessitats protèiques més altres), hi podem afegir algun aliment proteic com ou d’ur, tonyina de llauna… etc.