Amanida de cous cous amb pebrot i pinyons

UNA AMANIDA SALUDABLE I COLORIDA PER A TOTA LA FAMILIA.

El cuscús és un cereal (sèmola de blat dur) d’origen àrab i molt senzill de cuinar. Existeixen moltes receptes amb el cous cous com ingredient principal; acompanyat de fruits secs, cigrons, carn… però avui us presentem un plat fred. És ideal per tota la família, per portar-la amb un tupper a la feina i universitat… i no li hem de dedicar massa temps.

Ingredients (4-6 persones):

  • 220 g de cous cous (millor integral)
  • 2 cebas tipo de figueras
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cogombre petit
  • 50 g de pinyons
  • Sal i pebre negre
  • 2 llimones, utilitzarem el suc
  • Oli d’oliva
  • 10 fulles fresques de menta fresca
  • 10 fulles d’alfàbrega fresca

Preparació:

Posa l´aigua a bullir amb sal. Quan estigui apunt la retires del foc i la poses en un bol on prèviament hauràs col•locat el cous cous. Tapa’l amb un plat, film o tapa uns 10 minuts. Important no passar-te amb l’aigua, que quedi 1-1,5 cm per sobre de la sèmola. Passa’t un minuts el cous cous s’anirà inflant amb l’aigua, pel que l’hauràs d’anar barrejant amb una cullera perquè es cogui bé i desenganxar-lo. SI veus que encara li falta el cous cous afegeix una mica més d’aigua.

Talla la ceba, el pebrot i el cogombre a daus petits i els reservem per després. Saltejarem els pinyons a la paella.

Talla ben petit les fulles de menta i alfàbrega o també les podem triturar amb la picadora. Després haurem d’esprémer el suc de les llimones.

Per acabar barrejarem el cous cous amb la verdura, els pinyons, el suc de llimona (podem posar una mica de pell ratllada, si ens agrada), el pebre negre i l’oli d’oliva verge extra. L’amanida ha de tenir gust, pel que és important provar-la per veure que agafa el gust de tots els condiments. La podeu servir al moment o deixar-la reposar una estoneta. Pel meu gust, queda més bona i fresqueta deixant-la reposar unes 2 hores a la nevera abans de servir-la.