Tofu en salsa marinada
Ingredients per a 2 persones:
• 220g de tofu
• 3 mandarines
• 35ml de salsa de soja
• ½ culleradeta d’all granulat
• ½ culleradeta de pebre vermell dolç
• ¼ culleradeta de pebre negre
• ¼ culleradeta de comí mol
• 1 ceba mitjana
• 1 culleradeta de tomàquet sec en pols
• 15ml de vinagre de poma
• 200 ml de brou de verdures o aigua
• Oli d’oliva i sal
• Julivert fresc
Preparació:
Trèieu el tofu del paquet, escórrer i embolicar amb cura en varies capes de paper de cuina. Embolicar a la vegada en un drap net i col·locar en un plat. Posar un altre plat a sobre o una safata i situar alguna cosa amb pes. Deixar almenys una hora. Després picar molt fina la ceba i esprémer el suc de les mandarines, deixant una mica de polpa si no ens molesta, que donarà més sabor i textura. Reservar.
Tallar el tofu escorregut en quadradets petits i posar en un bol, afegir el pebre molt, una cullerada de salsa de soja, una o dues cullerades de la mandarina, el pebre vermell, l’all granulat i el comí. Remenar bé amb suavitat. Deixar durant 20 minuts.
Escalfar una mica d’oli d’oliva en una bona paella o planxa i daurar el tofu a foc mitjà, saltejant-lo fins que estigui daurat per totes les seves cares. Retirar i reservar. Afegir una mica més d’oli a la mateixa paella i ofegar la ceba amb una mica de sal. Incorporar la resta de salsa de soja, el tomàquet sec i la resta del suc. Afegir el brou o aigua.
Deixar que redueixi una mica i reincorporar el tofu. Remoure, baixar el foc i tapar. Cuinar uns minuts fins que tingui la consistència desitjada. Servir amb julivert.