Pa pèssic de iogurt

Ingredients
- 3 ous.
- 7 dàtils. També ho podries fer amb un 1 got de iogurt de sucre, però hem triat endolcir-lo amb fruita dessecada.
- 1 iogurt natural, iogurt grec o quefir (125 grams).
- 3 gots de iogurt farcits de farina integral. En lloc de fer servir la balança, utilitzarem el got de iogurt de 125 grams per mesurar els ingredients.
- Oli d’oliva verge. En aquest cas, necessitarem mig got de iogurt.
- 1 grapat d’ametlles.
- 1 sobre de llevat o pólvores per coure.
- Sal i espècies al gust (en el meu cas, cúrcuma).
PAS 1. En primer lloc, pelem els dàtils i eliminem els ossos que tenen a linterior. Afegim aquests dàtils a una cassola amb foc mitjà i cobrim amb una tassa d’aigua. L’objectiu és que els dàtils s’estovin perquè després siguin més fàcils d’integrar al pa de pessic.
PAS 2. Batem els ous fins aconseguir que tinguin un aspecte escumós i blanquinós. Això ajudarà que el pa de pessic quedi més esponjós.
PAS 3. Afegim el iogurt als ous i batem fins a aconseguir integrar-lo en una crema. Mentrestant, els dàtils ja s’hauran estovat i l’aigua s’haurà consumit, així que també els afegim a la barreja anterior. Remenem fins a integrar bé.
PAS 4. Mesurem a l’envàs d’un iogurt 3 vegades la quantitat de farina integral i afegim a la barreja. Remenem una mica perquè s’integri i hi afegim el mig got de iogurt d’oli oliva, el sobre de llevat, la sal i la cúrcuma.
PAS 5. Amb ajuda d’una llengua o espàtula, remenem fins que els ingredients es barregin completament i ens quedi una massa integrada. Deixem reposar mentre elaborem el pas següent.
PAS 6. En una trituradora, hi afegim el grapat d’ametlles fins a aconseguir petits trossos. En el meu cas, he decidit no triturar gaire perquè després es puguin trobar trossos cruixents al pa de pessic.
PAS 7. Barregem els fruits secs i la xocolata amb la massa per integrar-ho bé. En un motlle greixat amb oli i empolvorat amb farina integral, afegim la barreja i ja marxem al forn.
PAS 8. Enfornem a 180 ºC durant uns 25-30 minuts. Ja sabeu que això depèn del forn de cadascú, per la qual cosa aquesta recomanació és orientativa.
Si voleu podeu afegir trossets de xocolata d’un percentatge alt de cacau o algun altre ingredient.