Amanida de figues, formatge de cabra i pernil salat
Publicat el
05 març 2019
UN PLAT AMB UN TOC DIFERENT, IDEAL PER FINAL D’ESTIU I TARDOR
Us presentem un altre amanida ideal per aquest dies de calor i per l’inici de la tardor. La dolçor de les figues, l’àcid del formatge, el salat del pernil i l’agredolç de la vinagreta combina molt bé amb les fulles d’espinacs. Un altre opció es preparar aquesta amanida amb enciam o endívia.
Ingredients (2 persones):
- 125g o una bossa d’espinacs
- 3 figues
- 1 ceba de figueres
- 80 g de formatge de cabra
- 2 talls de pernil salat
- Vinagreta d’albercoc(*): 100g d’oli, 20g de melmelada d’albercocs, 10g de mostassa de Dijon, 5g de vinagre de xerès.
(*) Amb aquesta quantitat de vinagreta en tenim per unes quantes vegades. Un cop feta la guardem a la nevera amb un pot de vidre o biberó i la podrem utilitzar per altres ocasions.
Preparació:
- Per aconseguir que el pernil salat tingui textura cruixent el posarem a la paella i el courem durant un minut. El deixem refredar.
- Per fer la vinagreta barregem tots els ingredients amb el túrmix.
- Pelarem les figues amb molta cura i les tallarem a quarts, seguidament tallarem la ceba i el formatge a quadrets.
- Per fer el muntatge del plat, posarem les fulles d’espinac a la base i després col•locarem les figues, la ceba i el formatge de cabra. Amanim amb la vinagreta i per últim posem el centre del plat el pernil cruixent ben trossejat. Que la gaudiu!!!