Amanida de figues, formatge de cabra i pernil salat

UN PLAT AMB UN TOC DIFERENT, IDEAL PER FINAL D’ESTIU I TARDOR

Us presentem un altre amanida ideal per aquest dies de calor i per l’inici de la tardor. La dolçor de les figues, l’àcid del formatge, el salat del pernil i l’agredolç de la vinagreta combina molt bé amb les fulles d’espinacs. Un altre opció es preparar aquesta amanida amb enciam o endívia.

Ingredients (2 persones):

  • 125g o una bossa d’espinacs
  • 3 figues
  • 1 ceba de figueres
  • 80 g de formatge de cabra
  • 2 talls de pernil salat
  • Vinagreta d’albercoc(*): 100g d’oli, 20g de melmelada d’albercocs, 10g de mostassa de Dijon, 5g de vinagre de xerès.
    (*) Amb aquesta quantitat de vinagreta en tenim per unes quantes vegades. Un cop feta la guardem a la nevera amb un pot de vidre o biberó i la podrem utilitzar per altres ocasions.

Preparació:

  • Per aconseguir que el pernil salat tingui textura cruixent el posarem a la paella i el courem durant un minut. El deixem refredar.
  • Per fer la vinagreta barregem tots els ingredients amb el túrmix.
  • Pelarem les figues amb molta cura i les tallarem a quarts, seguidament tallarem la ceba i el formatge a quadrets.
  • Per fer el muntatge del plat, posarem les fulles d’espinac a la base i després col•locarem les figues, la ceba i el formatge de cabra. Amanim amb la vinagreta i per últim posem el centre del plat el pernil cruixent ben trossejat. Que la gaudiu!!!