Galetes Ametlles

Galetes d'ametlles sense sucre afegits

 

Sovint els pares i avis em pregunteu quines galetes poden donar els seus nens, de tant en tant, i com una forma excepcional. Quines marques són les millors del mercat, que siguin més saludables... I la veritat que és difícil de trobar-les. Jo he revisat moltes etiquetes i les que estan fetes amb oli d'oliva o que posi que estan fetes amb farina integral segueixen portant bastant sucre. I les que posen sense sucre casi totes les que he vist porten edulcorants i a vegades altres greixos no massa recomanables.

Així que aquí teniu una recepta per fer unes galetes. Aquesta recepta és una adaptació d'una recepta del blog de Lidia Folgar.  Una companya que té un bon blog i ha publicat llibres sobre alimentació infantil i receptes que estan molt bé. Podeu consultar el seu blog o llibres (es troben a moltes biblioteques també). Aquestes galetes poden ser una opció de berenar, mig mati o per menjar-les de tant en tant. Sense deixar de tenir en compte que millor prendre productes frescos i poc processats: fruita, fruits secs, entrapanets sense embotit, làctics naturals... A més les podeu fer amb els nens i passareu una bona estona entretinguts!!

RECEPTA

Ingredients:
-200 g d'ametlles torrades sense sal (substituïbles per avellanes, anacards, cacauets… o una barreja)
-150 g de flocs de civada (substituïbles per qualsevol farina integral)
-50 g de farina integral, per exemple d’espelta
-2 plàtans madurs
-50 g de fruita deshidratada sense sucres afegits (orellanes, dàtils, prunes seques, panses…). Si les prefereixes menys dolces, pots substituir la fruita per crema de cacauet, ametlles o anacard 100%
-60 ml de llet (substituïble per beguda vegetal)
-Canyella
-Una gota d'essència de vainilla

Elaboració:
Precalentar el forn a 180 °C.
Triturem tots els ingredients a excepció de la llet. Una vegada triturats, anem afegint la llet a poc a poc fins obtenir una massa que pugui ser amassable (pot ser més o menys quantitat que els 60 ml en funció dels ingredients utilitzats).
Se li podria afegir també trossets de xocolata negra de més de 90% de cacau.
La massa ha de quedar amassable però una mica enganxosa. Separem en boletes petites que després aixafarem amb les mans per a donar-li la forma de galetes.
Cobrim la safata del forn amb paper de cuina i col•loquem les galetes separades entre si.
El temps d'enfornat depèn del forn, aproximadament estaran entre 20-30 minuts, però és millor que l'aneu comprovant a poc a poc. Si us passeu 5 minuts sense mirar, potser feu tard, així que estigueu atents! Quan veieu que prenen un color fosquet però que encara no s'han cremat les vores és hora de treure-les.
Es conserven diversos dies i també es poden congelar.